Tekenplus ontwikkelt zijn BIM-oplossingen in Nederland verder als onderdeel van HiTech iSolutions

GORINCHEM, NEDERLAND & AHMEDABAD, INDIA – 1 juli 2019 – Per 1 juli 2019 gaat Tekenplus verder als onderdeel van HiTech iSolutions. Vanaf 2017 werken beide partijen al intensief samen in het creëren van Digital Twins van volledige vastgoedportfolio’s voor de woningcorporatiemarkt. Met Tekenplus als onderdeel van HiTech iSolutions krijgt dit partnerschap nu een internationaal vervolg.

“In het verloop van onze projecten kwamen we tot een gedeelde visie over hoe we gezamenlijk – HiTech en Tekenplus – complexe vastgoedvraagstukken van woningcorporaties effectiever op kunnen lossen”, aldus Pranit Banthia, oprichter en CEO van HiTech iSolutions. “Met de kennis van Tekenplus en wereldwijde resources van HiTech zijn we samen nog beter in staat om onze klanten verder te helpen.”

Jos Boetekees, oprichter van Tekenplus: “De behoefte aan goede en gestructureerde data wordt steeds groter. Daarom zijn we aanvankelijk begonnen met het digitaliseren van vastgoedarchieven. Vervolgens hebben we in samenwerking met Vabi Software BIM Made Easy ontwikkeld. BIM Made Easy is een digitaliseringsmethode die de BIM-standaard gebruikt op zo’n manier dat het vastgoedeigenaars in staat stelt essentiële vastgoedvragen te beantwoorden én te voldoen aan wet- en regelgeving. “

Met de productie van inmiddels meer dan honderdzestigduizend Digital Twins van veertig woningcorporaties zijn Tekenplus en HiTech verantwoordelijk voor de grootste BIM-tekenklus ter wereld.

Over HiTech iSolutions LLP

HiTech iSolutions LLP is een multidisciplinaire outsourcing-serviceprovider met een wereldwijde aanwezigheid. De organisatie is in 1992 als particuliere onderneming opgericht door de huidige CEO Pranit Banthia. Vandaag de dag zijn er meer dan elfhonderd professionals werkzaam voor HiTech iSolutions. De onderneming is ISO 9001-gecertificeerd en al vier jaar op rij door Dun & Bradstreet erkend als een top BPO-bedrijf. CRISIL (een S&P-onderneming) heeft HiTech gecertificeerd als “MSE 1: Hoogste kredietwaardigheid ten opzichte van andere MSE’s”. Ga naar www.hitechdigital.com voor meer informatie.

Over Tekenplus

Tekenplus levert sinds 2009 3D-bouwkundige tekeningen. Met BIM Made Easy creëert Tekenplus Digital Twins van complete vastgoedportfolio’s, waardoor vastgoedbeheerders in staat worden gesteld om op een effectieve, toekomstbestendige manier vastgoed te beheren en te voldoen aan wet- en regelgeving, zoals de NEN2580.