‘s-Hertogenbosch: van scepsis naar enthousiasme

Als een van de eerste gemeenten van het land heeft ‘s-Hertogenbosch BIM ingezet om modellen te maken van het maatschappelijk vastgoed. Hoofd vastgoed Martin Timmermans erkent de meerwaarde van 3D-visualisaties van de gebouwen. “In de dagelijkse praktijk werkt dat heel fijn. Maar de mogelijkheden zijn veel groter. Die gaan we nu ontdekken.”

Zo luidt het artikel van Bouwstenen voor Sociaal: 28-29 ‘s-Hertogenbosch van scepsis naar enthousiasme – In Control 2016

Bij de uitvraag naar platte tekeningen volgens NEN 2580 kwam Tekenplus in beeld. Dat deed het aanbod om voor dezelfde prijs meteen 3D-modellen van de gebouwen te maken op een Level Of Detail (LOD) van 300. “Dat was bijzonder aantrekkelijk, want het biedt tal van mogelijkheden voor de toekomst. Detailinformatie uit BIM is prima input voor conditiemetingen, zoals vierkante meters plafond, schilderwerk, etc. BIM-modellen geven bovendien een aantrekkelijke visualisatie van de gebouwen. Dus dat aanbod hebben we aangenomen.”, aldus Martin Timmermans.

 

Lees meer hierover in het artikel van Bouwstenen voor Sociaal: In Control 2016