Efficiencyslag in het actueel en beschikbaar houden van vastgoeddata bij woningcorporaties door samenwerking Atriensis, Tekenplus en Vabi

Vabi, marktleider op het gebied van software voor vastgoedberekeningen, Tekenplus, dienstverlener op het gebied van digitaliseren en modelleren van bestaand vastgoed en Atriensis, dienstverlener op het gebied van energie en duurzaamheid, hebben de handen ineengeslagen en leveren gezamenlijk een propositie voor het op orde brengen van vastgoeddata bij woningcorporaties.

 

Atriensis_TP_Vabi

 

De gezamenlijke propositie houdt in dat naast de benodigde gegevens voor de energie-index, ook andere gegevens in een woning worden geïnspecteerd. Daarbij wordt een 3D-tekening van de woning gemaakt en wordt de informatie geborgd in de software van Vabi, Vabi Assets Vastgoeddata. Door grootschalige digitalisatie en slim samenwerken kunnen deze stappen efficiënt en daarmee voor een ongeëvenaarde lage prijs worden aangeboden.

Alle drie de partijen zien het belang van het op een simpele manier actueel houden en beschikbaar maken van vastgoeddata in de corporatiesector.

Linda Groenen, partner bij Atriensis: “Wij zien steeds meer hoe belangrijk de kwaliteit van de data wordt bij onze klanten. Een groot deel van de energielabels verloopt de komende tijd en dat betekent dat we in veel woningen gegevens op gaan nemen. Door meteen meerdere gegevens op te nemen, zoals WWS punten, keukens en badkamers en de gebruiksoppervlakte volgens de NEN 2580 norm, kunnen we op een efficiënte manier de vatgoedinformatie van een corporatie verbeteren.“

Jos Boetekees, directeur van Tekenplus, vervolgt: “Doordat we dit combineren met een 3D-model van de woning, maken we hier een efficiencyslag in. We kunnen dit alles dus voor een zeer lage prijs aanbieden. Onze 3D -modellen bevatten geen onnodige details en daarmee zorgen we ervoor dat BIM betaalbaar blijft. Dus wel de voordelen, maar geen hoge kosten.”

“De data van zowel de inspecties als de tekeningen borgen we in Vabi Assets Vastgoeddata”, vertelt Gerard Bergers, CEO van Vabi. “Dankzij onze unieke combinatie van 3D modellen, een kant- en klaar datamodel, automatische koppelingen en interactieve kaarten is deze informatie beheersbaar én bruikbaar voor iedereen in en rondom de corporatie. Simpel en eenvoudig.”

Wilt u meer informatie over deze samenwerking? Neem dan contact met ons op.

Over Atriensis

Atriensis ondersteunt woningcorporaties bij vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid. Onder meer energielabels, beleid, realisatie en duurzame energie. Atriensis besteedt veel aandacht aan processen van woningcorporaties bij activiteiten gericht op energie en duurzaamheid. Allereerst de interne bedrijfsvoering. Vervolgens samenwerking met huurders en belanghouders. En ten slotte de positie van ketenpartners van de woningcorporatie. Vandaar Atriensis: ’opzichter van de woning’.

Over Tekenplus 

Tekenplus, zoals de naam al doet vermoeden, tekent. Bouwkundig, om precies te zijn en al sinds 2009. Maar we doen nog veel meer; “plus” staat voor de meerwaarde die wij onze relaties bieden. In onze bedrijfsvoering staat het sociale aspect voorop. Ons doel is bouwkundigen en andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer actief deel te laten nemen aan het arbeidsproces.

Over Vabi

Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware. Anno 2016 is Vabi een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2000 unieke klanten in de vastgoedsector. Door onze 40 jaar ervaring als marktleider op het gebied van 3D modellen in de nieuwbouwsector en door onze ervaring met Vabi Assets Energie, Asset management en woonlasten, weten we als geen ander hoe we om moeten gaan met data. En daar helpen we u graag bij. Inmiddels maken al meer dan 250 corporaties intensief gebruik van de modellen van Vabi.